Veldstage in Krasiejów, Polen – 22 tot 29 juli 2017

05 March, 2017

01 maart 2017

Deelnemers gezocht !!!

Voor de week van 22-29 juli 2017 zijn we op zoek naar deelnemers (+18) die zich willen inschrijven voor de fieldschool naar de Konzentrat-Lagerstätte van Krasiejów (Polen). Deze unieke locatie staat op de lijst van de meest waardevolle paleontologische sites van Europa, en bevat nog heel wat onbekend en onbeschreven materiaal voor wetenschappelijk onderzoek. Door onze goede relaties met de Universiteit van Opole (UO) en de oprichting van de ECP, kan de Belgische Vereniging voor Paleontologie een unieke veldstage aanbieden aan iedereen die ervaring wil opdoen op het terrein. Het is de bedoeling om onder het toeziend oog van doctoraatsstudenten, het academisch personeel, en de ECP-projectleader van de Belgische vereniging voor Paleontologie, kennis te maken met de verschillende onderzoeks- en opgravingsmethodes die we in de paleontologie gebruiken.

Verblijven doen we in de nabijheid van de vindplaats, waar er ook een chalet zal ingericht zijn als vergaderruimte, laboratorium. Verblijven doen de deelnemers in een jeugdhostel in de buurt, waar alle modern comfort aanwezig is. Ook is er voldoende materiaal aanwezig om de opgravingen te verrichten, al mag iedereen zijn eigen geologenhamer gerust meebrengen. De organisatie zorgt voor de nodige maaltijden, en elke avond zijn er activiteiten voorzien om kennis te maken met de Poolse cultuur en tradities. Kortom een zeer gevarieerd programma met zeer uiteenlopende activiteiten. De kostprijs voor deze unieke reis bedraagt 430 Euro/persoon, (voor niet BVP leden) waarin eveneens  het éénjarig lidmaatschap van de Belgische vereniging voor Paleontologie in vervat zit.  Het vervoer naar Krasiejów is niet inbegrepen in de prijs, en valt het beste te bereiken met de wagen (12h rijden) of met het vliegtuig, te vertrekken vanaf Eindoven naar Katowice airport (Wizz Air). Voor deze vlucht betaald u +/-150 Euro heen en terug.  Het moet duidelijk gezegd worden dat er van deze beschermde vindplaats niets mag worden meegenomen aangezien dit materiaal voor wetenschappelijk onderzoek zal worden gebruikt. Om dit te compenseren lassen we ook één dag in met een excursie naar een groeve in de regio waar er wel vondstmogelijkheden zijn die mogen meegenomen worden. Indien uw interesse gewekt is dan raden we u aan, om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, en het gevraagde bedrag te storten op de onderstaande rekening. Eens de storting is gedaan, zal uw aanwezigheid worden bevestigd, en uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via e-mail.

Interesse? stuur ons zeker een berichtje voor meer informatie naar bvp.secretariaat@gmail.com en wees er snel bij want de plaatsen voor deze unieke reis zijn beperkt !

Error: Contact form not found.

  • Share