Restauratieproject Mammoet Dendermonde

25 April, 2017

De Belgische Vereniging voor Paleontologie (BVP), het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN-IRScNB) en de stad Dendermonde sloegen eind maart 2017 de handen in elkaar om de oudste inwoner van Dendermonde terug op te frissen. Het prachtig bewaarde fossiel skelet van de wolharige mammoet (Mammuthus primigenius) in het vleeshuismuseum op de grote markt was dringend aan een restauratiebeurt toe.

 

 Het skelet had erg te lijden gekregen onder pyrietrot, zoutbloei en uitdrogingsbarsten. De Belgische Vereniging voor Paleontologie nam de taak op zich om dit uniek skelet terug in ere te herstellen. Samenwerking is voor dit restauratieproject cruciaal geweest.

Lees hier het volledige verslag over de restauratie

  • Share