Krasiejow: Konzentrat-lagerstätte

27 February, 2018

Krasiejów: Konzentrat-lagerstätte

Het dorpje Krasiejów is gelegen in Zuidwest Polen (regio rond Opole), en vergaarde enkele jaren geleden wereldfaam door de ontdekking van de Silesaurus Opolensis (Dzik, 2003) deze Archosaurus (een primitieve dinosaurusachtige) was één van de vele bijzondere vondsten die in de groeve werd ontdekt en die op internationale wetenschappelijke belangstelling kon rekenen. De lagen in Krasiejów behoren toe aan het Laat Trias (Carniaan-Noriaan) (+/- 235-208,5 Miljoen jaar oud) en zijn uitgeroepen tot werelderfgoed door de uiterst goede bewaring uitzonderlijk hoge concentratie aan resten van o.a. Temnospondyli (dit zijn grote amfibieën zoals Cyclotosaurus en Metoposaurus ) en andere bijzondere fossielen.

  • Share