Paleontologische veldstage in Polen – 6 tot 13 juli 2019

27 February, 2018

Deelnemers gezocht

 – REGISTRATIONS ARE OPENED –

Voor de opgraving van fossiele vertebraten uit het Trias van Krasiejów (Polen)

Voor de zomer van 2019 zijn we op zoek we een tiental deelnemers die zich willen inschrijven voor de veldstage die we organiseren naar de Konzentrat-Lagerstätte van Krasiejów (zuidwest Polen). Deze unieke locatie staat op de lijst van de meest waardevolle paleontologische sites van Europa, en bevat nog heel wat onbekend en onbeschreven materiaal voor wetenschappelijk onderzoek.

In 2016 ondertekenden de Belgische Vereniging voor Paleontologie (BVP), de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) en de Universiteit van Opole (UO), het allereerste samenwerkingsverband met de European Centre of Paleontology (ECP). Met dit Europees samenwerkingsverband hopen we om binnen een internationaal kader de paleontologische samenwerking tussen verschillende landen, universiteiten, ondernemingen en onderzoeksinstellingen te versterken. Door onze goede relaties met de Universiteit van Opole (UO) en de oprichting van de ECP, kan de Belgische Vereniging voor Paleontologie een unieke veldstage aanbieden aan iedereen die ervaring wil opdoen op het veld.

Het is de bedoeling om onder het toeziend oog van doctoraatsmedewerkers, het academisch personeel , en de ECP-projectverantwoordelijke van de Belgische vereniging voor Paleontologie, kennis te maken met de verschillende onderzoeks- en opgravingsmethodes die we in de paleontologie gebruiken. We laten de deelnemers kennis maken met veldwerk en verschillende veld- technieken zoals: het ingipsen van waardevolle fossielen, het conserveren van breekbare stukken in een “bonebed”, het leren werken met een binoculair en het bestuderen van microvertebraten. In de nabijheid van de vindplaats is een chalet ingericht als vergaderruimte, laboratorium.

Verblijven doen de deelnemers in een jeugdhostel in de buurt, waar alle modern comfort aanwezig is. Ook is er voldoende materiaal aanwezig om de opgravingen te verrichten, al mag iedereen zijn eigen geologenhamer gerust meebrengen. De organisatie zorgt voor de nodige maaltijden, en elke avond zijn er activiteiten voorzien om kennis te maken met de Poolse cultuur en tradities. Kortom een zeer gevarieerd programma met zeer uiteenlopende activiteiten.

De kostprijs voor deze unieke reis bedraagt 500 Euro/persoon, (voor niet BVP leden) waarin eveneens het éénjarig lidmaatschap van de Belgische vereniging voor Paleontologie in vervat zit. Het vervoer naar Krasiejów is niet inbegrepen in de prijs, en valt het beste te bereiken met de wagen (12h rijden) of met het vliegtuig, te vertrekken vanaf Eindoven naar Katowice airport (Wizz Air). Voor deze vlucht betaald u +/-150 Euro heen en terug.

Het moet duidelijk gezegd worden dat er van deze beschermde vindplaats niets mag worden meegenomen aangezien dit materiaal voor wetenschappelijk onderzoek zal worden gebruikt. Om dit te compenseren lassen we ook één dag in met een excursie naar een groeve in de regio waar er wel vondstmogelijkheden zijn die mogen meegenomen worden.

Indien uw interesse gewekt is dan raden we u aan, om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, en het gevraagde bedrag te storten op de onderstaande rekening. Eens de storting is gedaan, zal uw aanwezigheid worden bevestigd, en uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via e-mail.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt !

Error: Contact form not found.

  • Share