This is title

Bibliotheek

Bibliotheek

bibliotheek

De BVP Bibliotheek 

De volledige bibliotheek – meer dan 13.000 publicaties – wordt weergegeven in een tabel, die men kan doorbladeren, sorteren of filteren. Onderaan de huidige pagina vind je enkele tips voor het opsporen van relevante publicaties.

stratigrafie_klein

Overzicht stratigrafie

Op deze pagina kan je terecht voor de internationale stratigrafische sequentie in chronologische volgorde. Omgekeerd kan je een stratigrafische laag alfabetisch opzoeken om de positie ervan in de chronostratigrafie af te lezen.

tijdschriften_klein

Overzicht van onze tijdschriften

Een lijst van de tijdschriften die aanwezig zijn in de bibliotheek, met een overzicht van de inhoud per tijdschrift is hier te vinden.

Voor een overzicht van de beschikbare jaargangen per tijdschrift: klik hier

stempel_klein

Uitlenen publicaties

Leden van de BVP kunnen publicaties uitlenen. Vul het aanvraagforumier onderaan deze pagina in en geef het referentienummer van de gewenste publicatie. Je kan deze afhalen op de eerstvolgende lezing (zie het programma van de lezingen onder Activiteiten).

Sorteren

Om te sorteren klik je op het icoontje bovenaan rechts de gewenste kolom.

Filteren op zoektermen

Klik op het pijltje bovenaan de gewenste kolom en voer (een deel van) de gewenste zoekterm in voor de kolom. Je kan ook meerdere kolommen combineren. De zoektermen zijn niet hoofdlettergevoelig. Vergeet niet op “Verwijder Filters” te klikken als je een nieuwe zoekterm niet aan de reeds gekozen termen wil toevoegen.

Kolom “sleutels”: deze sleutels omvatten de categorie fossielen, de stratigrafische laag en het land van de betreffende publicatie. Voor een volledig overzicht van de sleutelwoorden die de bibliotheek hanteert kan je terecht bij het “Overzicht Stratigrafie” en het “Overzicht fossielen”.
– Voor de stratigrafische laag of land gebruik je de Nederlandse benaming (dus “frasniaan”, “frankrijk”…).
– Voor de categorieën fossielen gebruik je in principe de Latijnse naam (dus bv. “trilobita”).
Alleen de grote categorieën (phylum, klasse, orde…) zijn opgenomen bij de sleutels. Voor het opsporen van genera, species e.a. zoek je best in de kolom “Titel”.

Kolom “Publicatie”: je kan ofwel de zoekterm “Boeken” invoeren, om alleen de monografieën weer te geven, ofwel een (deel van) een tijdschrifttitel.
Voor een volledige lijst van de beschikbare tijdschriften: zie hoger.

Details van een publicatie weergeven

Klik op een rij in de tabel om de details van de geselecteerde publicatie te tonen onderaan het scherm.

Error: Contact form not found.