This is title

Tentoonstelling Beurs 2023

Bib. Sint-Gillis-Waas, van 1 augustus tot 3 september tentoonstelling met als thema:

De tand des tijds.

Tanden, ze zijn er in alle maten en vormen en spreken vaak tot de verbeelding. Wie houdt er niet van haaientanden zoeken op het strand?  Wie is er niet onder de indruk van een mammoettand?

We tonen u een gevarieerd overzicht tanden, van heel klein tot, jawel, groot! Ze kunnen heel  sterk verschillen vorm. Het is ook een tocht door de tijd met de Mesosaurus uit het Vroeg-Perm (299-273 miljoen jaar geleden), over de dinosaurussen van het Jura (201-145 miljoen jaar geleden) en het Krijt (145-66 miljoen jaar geleden), de vreemde zoogdieren van het Tertiair (66 tot 2.5 miljoen jaar geleden), tot de dieren die we nu kennen.

Mosasaurus

Het wordt ook een beetje een wereldreis want de tanden komen van over de hele wereld, maar je zal ook zien dat ons eigen landje o zo rijk aan fossielen is!

Verschillende groepen gewervelde dieren komen aan bod, vissen, amfibieën en dinosaurussen met hun vliegende en zwemmende tijdgenoten. Uiteraard nemen de zoogdieren, inclusief de zeezoogdieren, een grote plaats in met tanden van iconische dieren uit het Tertiair en Kwartair. Al eens gehoord van een Mastodont? Of een Basilosaurus?

Je komt het allemaal te weten op onze tentoonstelling.

De tand des tijds werd mogelijk gemaakt door:

  • Paul Blomme
  • Yoeri Christiaens
  • Sociedade Historia Natural, Torres Vedras, Portugal
  • Het beursteam BVP vzw, De Coninck Luc, Heirbaut Geert, Peeters Koen en Van Gysel Luc

Meer info: bvp.secretariaat@gmail.com