This is title

Tentoonstelling Beurs 2024

Bib. Sint-Gillis-Waas, van 6 augustus tot 1 september tentoonstelling met als thema:

Franse krijtkliffen – Cap Blanc Nez.

Cap Blanc Nez, gelegen aan de Franse Kanaalkust tussen Calais en Wissant, is door de meeste fossielliefhebbers wel al eens of meerdere malen bezocht. Waarschijnlijk heb je er ammonieten of sponzen gevonden, zij die op meer kleine dingen letten misschien wel een haaientandje of mits veel geluk een sauriërtand, krabbetjes of fragmenten van kreeften, zee-egels, Brachiopoden of nog andere restanten uit de periode van het Krijt

Ons lid en erevoorzitter van BVP Jacques Lambrechts spendeert al vele jaren heel wat van zijn vrije tijd om langs de kliffen te wandelen hopende op een nieuwe vondst, een uniek stuk voor zijn verzameling.

Met deze tentoonstelling laat hij iedereen meegenieten van zijn verzameling die hij over de vele jaren bijeen heeft gezocht, uitgekapt, geprepareerd en gedetermineerd.

Wij kunnen u verzekeren dat het de moeite zal lonen om een bezoekje te brengen aan deze prachtige fossielen.

 Adres en openingsuren | Sint-Gillis-Waas (bibliotheek.be)

Mosasaurus

2023, tentoonstelling “Tand des tijds” werd ook een beetje een wereldreis want de tanden kwamen van over de hele wereld, maar je kon ook zien dat ons eigen landje o zo rijk aan fossielen is!

Verschillende groepen gewervelde dieren kwamen aan bod, vissen, amfibieën en dinosaurussen met hun vliegende en zwemmende tijdgenoten. Uiteraard namen de zoogdieren, inclusief de zeezoogdieren, een grote plaats in met tanden van iconische dieren uit het Tertiair en Kwartair. Al eens gehoord van een Mastodont? Of een Basilosaurus?

Wil je nogmaals een inpressie van onze tentoonstelling, bekijk zeker onze video!

De tand des tijds werd mogelijk gemaakt door:

  • Paul Blomme
  • Yoeri Christiaens
  • Sociedade Historia Natural, Torres Vedras, Portugal
  • Het beursteam BVP vzw, De Coninck Luc, Heirbaut Geert, Peeters Koen en Van Gysel Luc

Meer info: bvp.secretariaat@gmail.com